nieuwsbrief

 

Wandelinfo april 2024.

Enkele belangrijke veranderingen bij de federatie.

  • Vanaf 28 april wordt voor leden van WSVL het betaalbewijs dat je krijgt bij inschrijving

op een officiële tocht afgeschaft. Dit wil zeggen dat je bij de betaling van uw deelnamegeld géén papiertje meer krijgt als bewijs dat je wel degelijk ingeschreven bent.

Op zich geen probleem; enkel het noodnummer dient vanaf dan door de wandelaar zelf genoteerd te worden voor in geval van….

  • Walking in Belgium, het dikke boek waar alle wandeltochten van het jaar in vermeld staan, wordt vanaf volgend jaar niet meer aangemaakt. DWZ dat wandeltochten nog enkel op de web-site van WSVL te vinden zullen zijn.
  • Straffer nog, de website van WSVL is sinds enkele dagen volledig vernieuwd en wie zou verwachten dat het gebruik hiervan nu eenvoudiger zou zijn, wel die komt bedrogen uit. Begrijpen wie kan.

Busuitstap 7 april

Alles is geregeld om op zondag 7 april een mooie uitstap te maken naar Essen. De dubbeldekker is weer goed gevuld en de afspraken met de Sint-Jansstappers en het restaurant zijn gemaakt.

Nu de weergoden nog manipuleren voor “goed weer” en dan kan deze busuitstap niet meer stuk.

 

MESA 2024:

Een zeer mooi 4-daags wandelaanbod in onze Ardennen van 25 tem 28 juni ; de organisatie is in handen van het Belgisch Leger. Dit jaar zijn in deze volgorde Arlon, Martelange, Saint Hubert en Bastogne de respectievelijke vertrekplaatsen en elke dag is er wandelkeuze uit 8–16–24 of 32 km. Voor overnachting, vervoer en catering zijn er 3 formules, zie hiervoor op de web-site van MESA: https://www.marche-mesa Misschien verschijnen er bekende gezichten als je deze web-site opent. Er is ook nog een speciaal aanbod van ‘Vayamundo Houffalize’ dat op de ‘Mesa website ‘ niet vermeld wordt.

Interesse? Meer info bij Jan Monsecour, 016/698325. Inschrijven kan vanaf 1 april.

Wandeldag 21 maart

Een succesvolle wandeldag, 1080 ingeschreven wandelaars en allemaal met positieve commentaren. De Gruun Zipkes zijn goe bezig, zeker met het aantal leden die we daar mochten begroeten: 111, da’s bijna de helft van onze leden en we mochten ter plaatse nog eens 6 nieuwe leden verwelkomen.

Enkele sfeerfoto’s achteraan deze info.

Al gekeken naar Restaurant Misverstand op donderdag avond na Thuis op één? De Fons doet dat goed hé. En opletten tijdens het wandelen: de TEKEN zijn er weer!!!!!

 

Een mop

Onlangs was ik met mijn buurman en mijn vader aan het jagen op een groot bouwland van een boer uit de buurt. Wij waren de drijvers en er moest flink op de grond geslagen worden want de fazanten kwamen maar niet tevoorschijn. Opeens vloog er een allemachtig dikke fazant op en mijn buurman haalt hem met een welgemikt schot naar beneden. We liepen erg opgetogen naar de fazant toe waar de boer, die ons met een verrekijker in de gaten had gehouden, ons stond op te wachten.

Er ontstond een interessante discussie met veel gevloek en getier met als inzet de fazant. Volgens mijn buurman was het zijn fazant en volgens de boer zijn fazant. Na enige tijd kwam de boer met het voorstel: "Laten we elkaar een trap in de ballen geven en wie het hardst jankt, die krijgt de fazant niet." Na enig aandringen ging mijn buurman hiermee akkoord en de boer zei dat hij wel zou beginnen. Hij nam een aanloop met zijn grote houten klompen en trapte mijn buurman in de ballen. Die sprong op en jankte wel een kwartier voluit. Na een kwartier zei hij: "OK, nu is het mijn beurt."

Waarop de boer antwoorde: "Ach weet je wat, houd de fazant ook maar."

 

 

Publish modules to the "offcanvs" position.